Ölümsüzlük Mantarı

6 Ağustos 2008 Çarşamba

ŞİFALI MANTAR

Çinli Shen Nong 2000 yıllık Doğu’nun en eski tıbbi bitkiler kitabında, bitkileri 3 kategoriye ayırarak anlatıyor. “En üstün” diye adlandırdığı birinci kategoride çoklu hastalıklarda etkili olan, vücut dengesinin sağlanması ve devamından sorumlu olan bitkilerden bahsediliyor. Bu bitkilerin neredeyse hiç yan etkileri olmadığı da söyleniyor.
Lingzhi bu kategoride 1. sırada yer almış ve bu yüzden eski zamanlarda en çok övgü alan bitki olmuştur. Doğada çok az bulunabilen ve Uzakdoğulu’ların gözünde faydaları saymakla bitmeyen bu bitkinin kullanımı eski zamanlarda sadece kraliyet ailelerine mahsustu ve saklanması ölüm sebebiydi.
Günümüzde Lingzhi Amerika bitkisel farmakopesinde yerini almıştır
Yapılan invitro ve hayvanlar üstündeki deneylerde Lingzhi antitümör özellik göstermiştir. Sonuçlar kanserin tipine ve şiddetine göre değişkenlik göstermektedir. Daha etkili sonuç için reçeteli ilaçlarla kombinasyonu önerilmiştir.
Lingzhi, Japonya’da tümörlerin gerilemesiyle sonuçlanan araştırmalardan ve kemoterapi tedavisini destekleyici özelliğinden dolayı kansere karşı etkili olduğu kanıtlanan tek doğal destek ilan edilmiştir.
Amerika ve Japonya’da kemoterapi gören hastalara doktorlar tarafından takviye olarak reçete edilmektedir.
Lingzhi radyoterapi ve kemoterapinin yan etkilerini azaltmak; veya elimine etmek için tedavi öncesinde, sırasında ve sonrasında kullanılır. Saç dökülmesi, bulantı, kusma, ağız iltihabı, boğaz ağrısı ve iştah kaybı gibi yan etkilerin azalmasına yardımcı olur.
İçindeki kanın oksijen taşıma kapasitesini arttıran bileşenler(Polisakkaritler, germanyum) ve güçlü anti-oksidanlar ile kan basıncını düşürücü ve sinirsel gerilimi azaltıcı etkileri Lingzhi’nin tarihi ününün başlıca nedenleridir: Lingzhi tarih boyunca gençleşmek için kullanılmıştır. Lingzhi’nin(Ling zhi) Çince’deki kelime anlamı da zaten ölümsüzlük mantarı’dır.
Lingzhi tarih boyunca depresyondan solunum sorunlarına ve prostata kadar çok çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmıştır.
Lingzhi’nin hepatoprotektif(karaciğer koruyucu) özelliklerini kanıtlayan değişik deneyler vardır. Düzenli kullanım ile karaciğer hücrelerinin hayati fonksiyonlarını yerine getirmesi sağlanır.
Uzakdoğulu herbalistler, Lingzhinin gerçek değerinin, karaciğeri yenileme etkisinden geldiğini vurgulamaktadır. Özellikle yüksek dozlarda kullanılan Lingzhi karaciğer detokslayıcısı ve koruyucusu olarak sınıflandırılabilir.
Lingzhi’nin içindeki aktif bileşenlerden pek çoğunun kötü kolesterolü ve tansiyonu düşürücü etkisi vardır. Bunların kombine etkileri Lingzhi’yi bu konularda da önemli bir destek yapmaktadır.

Hiç yorum yok:

REİSHİ-ÖLÜMSÜZLÜK MANTARI MUCİZELERİ(Şifalı Mantar)...

Ölümsüzlük Mantarı Hakkında Merak Ettiğiniz Herşey...